Nog geen klant?

Vul een winkelwagentje en volg de aanwijzingen!

Wilt u liever eerst een account aanmaken?

HACCP producten

HACCP producten

Verwante categorie: Voedselverwerking

Andere benamingen: HACCP Artikelen, HACCP Toebehoren

HACCP artikelen bestellen?

Bent u op zoek naar de juiste HACCP-artikelen voor het uitvoeren van uw HACCP-plan? Bij DiscountOffice.nl bestelt u gemakkelijk en voordelig online alle artikelen die u nodig heeft.
Het uitgebreide assortiment HACCP-artikelen van DiscountOffice.nl bestaat uit schoonmaak artikelen in veel verschillende kleuren zoals emmers, stelen, bezems en borstels.
DiscountOffice.nl levert het complete assortiment Vikan artikelen. Deze Deense fabrikant produceert kleurgecodeerde schoonmaakmaterialen die speciaal zijn ontwikkeld om binnen een HACCP-plan gebruikt te worden en zodoende een veilige omgeving te creëren voor het product, de medewerkers en voor de eindgebruikers.

Wat is een HACCP-plan?

HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) is in de voedingsindustrie een begrip. Het is een belangrijke risico-inventarisatie om het risico op besmetting te voorkomen bij bedrijven die voedsel verwerken of produceren.

Het HACCP-plan is een voedselveiligheidsplan waarin alle mogelijke risico’s in kaart gebracht worden en waarin wordt beschreven hoe dit voorkomen kan worden:

 • Hazard (een gevaar dat aanwezig kan zijn in een product en voor de consument een bedreiging voor de gezondheid kan vormen):
  • Microbiologische gevaren: bacteriën, schimmels, virussen en parasieten.
  • Chemische gevaren, oftewel schadelijke stoffen: dioxines, zware metalen, schimmelgifstoffen, resten bestrijdingsmiddelen, enzovoorts.
  • Fysische gevaren: glas, botdeeltjes, scherpe metaal- of houtdeeltjes, enz.
 • Analysis: analyseren van de mogelijke risico’s, de kans op het gevaar en de ernst van de gevolgen voor de gezondheid.
 • Critical Control Points: punten in het proces die onder controle gehouden moeten worden om een gevaar te voorkomen, of terug te brengen tot een acceptabel niveau.

Het HACCP-plan is gebaseerd op zeven principes:

 1. Potentiële gevaren inventariseren;
 2. Kritische beheerspunten (CCP's) vaststellen;
 3. Per CCP de kritieke grenzen bepalen;
 4. Vaststellen hoe de CCP's bewaakt worden;
 5. Per CCP acties vaststellen;
 6. Periodieke controles;
 7. Documenteren en registreren.

Schoonmaak artikelen in negen verschillende kleuren

Om aan het HACCP-systeem te voldoen wordt gebruik gemaakt van kleurcoderingen. Door uw productieafdelingen in kleurzones te verdelen voorkomt u dat medewerkers schoonmaakmaterialen van verschillende afdelingen met elkaar verwisselen. En dus ziekteverwekkers en allergenen van de ene afdeling naar de andere overbrengen.
Een groot voordeel van het gebruik van kleuren is het universele karakter. Door het ontbreken van een taalbarrière is de communicatie eenvoudiger.

Bij DiscountOffice.nl kunt u allerlei schoonmaak artikelen in wel negen verschillende kleuren bestellen. U bestelt gemakkelijk en snel via onze website. De HACCP producten zijn uit voorraad leverbaar en hebben een korte levertijd.
Het ruime assortiment bestaat onder meer uit stelen van verschillende lengtes en materialen die gecombineerd kunnen worden met verschillende borstels, bezems, schrapers, schrobbers en vloertrekkers.