Nog geen klant?

Vul een winkelwagentje en volg de aanwijzingen!

Wilt u liever eerst een account aanmaken?

Ordners

Ordners

Zie ook: Ordner en ringband toebehoren

Geschiedenis ordners

Een ordner is een map voor het overzichtelijk opbergen van uw papieren. Eind 19de eeuw ontwierp de firma Leitz dit systeem en sindsdien is de eerste ordner steeds verder verbeterd. Tegenwoordig kunt u kiezen uit kunststof- en kartonnen ordners. Een ordner bestaat uit een 2-rings mechaniek met een ordnerrug maat variërend tussen de 50 en de 90 mm.

Werking ordners

Ordners zijn met verschillende aantal ringen verkrijgbaar om een bepaalde indeling in de map te kunnen creëren. De map bestaat veelal uit een 2-rings systeem waarbij papierwaren eerst geperforeerd moeten worden voordat ze in de map gaan. De beugelsluiting van de ordner kan geopend worden door middel van een hefboom, vandaar dat de ordner ook wel eens een hefboommap genoemd wordt. Als de hefboom van de ordner geopend wordt kunt u er papierwaren instoppen of uithalen, vervolgens sluit u de hefboom en kunt u de ordner opbergen.

Ordnerruggen

Als de ordner in het archief geplaatst is, ziet u de zelfklevende rugetiket waarmee de inhoud van de ordner beschreven kan worden. Deze etiketten kunnen met de hand beschreven worden, maar zijn ook printbaar. Een ander kenmerk van de ordnerrug is dat er een gat in is geplaatst. Dit zorgt ervoor dat u snel en eenvoudig de juiste ordner uit een rij orders pakt door simpelweg uw vinger erin te steken. Deze zogeheten ordnerruggen zijn ook in alle varianten te bestellen bij DiscountOffice.nl

Showtassen

Als u uw papierwaren niet wil perforeren kunt u er ook voor kiezen om uw papierwaren in een showtas te doen alvorens u het in de ordner plaatst. De showtas is een kunststof mapje waarin papierwaren van A4 en A5-formaat in bewaard kunnen worden, afhankelijk van het formaat van de showtas. De showtassen hebben vaak met 2, 4, 11 of 23 rings perforatie aan de zijkant.

Typen ordners

In het assortiment van DiscountOffice.nl zijn veel verschillende soorten ordners te vinden. De meeste ordners zijn gemaakt in A4 formaat, maar bij DiscountOffice.nl is het ook mogelijk om ordners in A3, A4 en dwars formaat bestellen. Ook is het mogelijk om ordners in een 4-rings variant te bestellen in plaats van het gebruikelijke 2-rings systeem.

Best verkochte ordners

De meest verkochte en bekendste ordners zijn van het merk dat de ordner op de markt gebracht heeft, dit is het merk Leitz. De best verkochte ordners zijn dan ook de Leitz 1010, Leitz 1012 en de Leitz 1080. De Leitz 1010 ordner is niet alleen verkrijgbaar in de standaardkleuren blauw, wit en zwart. Bij DiscountOffice.nl kunt de best verkochte variant ordner ook in het rood, geel, groen, oranje, grijs en bruin bestellen. Ook is het mogelijk om gewolkte ordners in alle kleuren te bestellen. En met ons voordelige huismerk bespaart u nog meer!