Nog geen klant?

Vul een winkelwagentje en volg de aanwijzingen!

Wilt u liever eerst een account aanmaken?

Ergonomische bureaustoelen

Ergonomische bureaustoelen

Verwante categorie: Bureaustoelen

Andere benamingen: Verstelbare bureaustoelen, Arbo bureaustoelen, NPR bureaustoelen

Ergonomische bureaustoel kopen

Ergonomische bureaustoelen zijn er in veel verschillende merken en modellen. Deze verstelbare bureaustoelen worden ook weleens Arbo stoelen genoemd. Omdat deze voldoen aan de NEN-EN 1335 of het NPR-keurmerk. DiscountOffice.nl heeft een breed assortiment ergonomische bureaustoelen. In deze rubriek staan de beste en voordeligste ergonomische bureaustoelen voor uw thuiswerkplek of kantoor.

Wat is een ergonomische bureaustoel?

Er zijn veel soorten bureaustoelen, deze kunnen van goede of slechte kwaliteit zijn. Een kwalitatief goede bureaustoel, is een verstelbare bureaustoel die volledig op uw lichaam aan te passen is. Om te onderscheiden welke kantoorstoelen voldoen aan de minimale eisen, zijn er 2 keurmerken met bepaalde richtlijnen opgesteld. Waar moet een ergonomisch bureaustoel aan voldoen? Een Arbo-goedgekeurde ergonomische kantoorstoel moet minimaal voldoen aan de NPR 1813 en de EN 1335 norm. Betreft de regels voor kantoorinrichtingen, die zijn opgesteld door Nederland en Europa.

In Europa wordt de NEN-EN 1335 als norm voor bureaustoelen gehanteerd. Maar omdat de Nederlandse bevolking in gemiddelde lengte verschilt, heeft Nederland de norm NPR 1813 in het leven geroepen. Dit is een ergonomische bureaustoel voor kleine en grote mensen in Nederland. Voor 95% van de Nederlandse beroepsbevolking is deze kantoorstoel geschikt. Op deze manier draagt deze ergonomische bureaustoel bij aan een gezonde en veilige Arbo werkplek voor thuis of op kantoor.


Eisen van een ergonomisch verstelbare bureaustoel:

 • Verstelbaar zithoogte
 • De minimale verstelbare zithoogte tussen de 41 cm en 51 cm.

 • Zittingsvlak
 • De zitting is vlak. Heeft de afmetingen van minimaal 40 cm breed en 44 cm diep. Deze bureaustoel heeft een verstelbare hellingshoek van minimaal -7 tot 3 graden. Daarnaast kan het zittingsvlak vastgezet worden op -3 graden.

 • Rugleuning en zitting
 • De rugleuning is aan de boven- en onderzijde afgerond, daarnaast is ook de zitting aan de voor- en achterzijde afgerond.

 • Zitdiepte
 • De zitdiepte is minimaal verstelbaar tussen de 38 en 48 cm.

 • Rugleuning
 • De bureaustoelen met verstelbare rugleung zijn aan de voorzijde vloeiend. De afmetingen van de rugleuning is minimaal 36 cm en maximaal 46 cm breed en de lengte is minimaal 37 cm.

 • Lendensteun
 • De lendensteun is minimaal tussen de 17 en 23 cm in hoogte verstelbaar. Een lendensteun zorgt voor een rechte rug, waarbij de onderrug ook ondersteund wordt. Dit helpt rugpijn en rugklachten te voorkomen.

 • Armleuningen (armsteunen)
 • De bureaustoelen hebben een verstelbare armleuning. De armleuning is in hoogte verstelbaar van 20 cm tot 30 cm. De afmetingen van de armsteun is minimaal 5 cm breed en 20 cm lang.
  De afstand tussen de beide armleuningen is minimaal tussen de 36 en 51 cm instelbaar. Daarnaast is de afstand aan de voorzijde van de armsteun tot de voorzijde van de zitting minimaal 20 cm.

 • Zwenkwielen
 • Het onderstel heeft 5 zwenkwielen, de afstand tussen de draaias en de vloer is minimaal 2 cm.

 • Veiligheid
 • De verstelbare bureaustoel is veilig en stabiel en er zijn geen uitstekende of scherpe delen.

 • Hoofdsteun (optioneel)
 • Een hoofdsteun is niet verplicht om aan de eisen van een ergonomische stoel te voldoen. Maar er is wel keus uit ergonomische bureaustoelen met hoofdsteun. Dit is een extra ondersteuning voor de nek om nekklachten te voorkomen.

Waarom een ergonomische bureaustoel?

Niet ergonomische bureaustoelen kunnen nekklachten, rugklachten of rugpijn veroorzaken. Door gebruik te maken van goede kantoor- en bureaustoelen kunnen deze klachten verminderen of preventief worden voorkomen. Door te kiezen voor ergonomische kantoormeubelen wordt dit de ideale werkplek om gezond en veilig de werkzaamheden te verrichten.
Ook voor een ergonomische thuiswerkplek is het verstandig om een Arbo bureaustoel aan te schaffen. Naast dat het voor de veiligheid en gezondheid goed is, dienen de Arborichtlijnen thuis ook te worden opgevolgd.

Wat is een goede verstelbare bureaustoel?

Een goede ergonomische bureaustoel heeft een NPR 1813 normering. Deze is voor grote mensen en kleine mensen geschikt. Deze is geschikt voor 95% van de Nederlandse bevolking. Daarnaast zijn er nog veel mogelijkheden om een extra ondersteuning te bieden aan verschillende lichaamsdelen om fysieke klachten te voorkomen.

Vooral voor het thuiswerkend personeel is het erg belangrijk om goed te kijken naar wat een goede ergonomische bureaustoel is. Door de versnelde stroom thuiswerkers, is deze verandering erg snel gegaan. Niet iedereen heeft thuis direct een Arbo bureaustoel beschikbaar. Maar wanneer de gehele dag op de thuiswerkplek wordt gewerkt, is het zeer belangrijk voor de veiligheid en gezondheid om een ergonomische bureaustoel te gebruiken als stoel.

Assortiment Arbo bureaustoelen

Het brede assortiment heeft bijvoorbeeld Arbo bureaustoelen met een hoofdsteun, ook wel genoemd (neksteun) en/ of een lendensteun. Daarnaast is het aan te raden om ook een voetensteun te bestellen. Dit draagt bij aan een ergonomische werkplek.

De keuze van materiaal en kleur is belangrijk maar verschilt per persoon. Er zijn veel verschillende soorten materialen die worden gebruikt voor het zittingsvlak en rugleuning. De meest voorkomende materialen zijn mesh, stof en/ of (kunst-) leer.
Voor in de zomer is mesh prettiger omdat dit luchtiger is. Stof daarentegen is warmer en is in de winter prettiger. Daarnaast is er ook keuze in leer of kunstleer. Er zijn ook modellen die een combinatie van deze materialen hebben.
De kleuren waarin de ergonomisch bureaustoelen zijn te bestellen: antraciet, blauw, bordeauxrood, bruin, donkerbruin, cappuccino, geel, grijs, groen, oranje, paars, rood, wit en/of zwart. De meeste bureaustoelen in het assortiment zijn zwart, maar er is ook een brede keus aan verschillende kleuren in het ruime aanbod van DiscountOffice.nl.

Er is een overzicht gemaakt van de beste en de populairste Arbo bureaustoelen. Om voor u een aantal mogelijkheden uit te lichten. Echter is er nog veel meer keus van goede bureaustoelen in het brede assortiment van DiscountOffice.nl.

De populairste en beste ergonomische bureaustoelen:

 • Discountoffice Bureaustoel Ergo Zwart Net Arbo Goedgekeurd Lendensteun
 • Euroseats Bureaustoel Vigo 002 Zwart
 • Prosedia Bureaustoel Se7en 3462 Netbespanning Zwart
 • Schaffenburg Bureaustoel 300 Nen-En 1335 Zwart Mesh

Ergonomische bureaustoel aanbiedingen

DiscountOffice.nl heeft de voordeligste prijzen voor alle merken en modellen ergonomische bureaustoelen. Er is een breed assortiment Arbo goedgekeurde bureaustoelen voor een ergonomische thuis werkplek of kantoor. Er is keuze in design en kleur, bijvoorbeeld zwart, wit en grijs.

Om extra korting te krijgen heeft DiscountOffice.nl staffelkortingen. Wanneer u meer dan een van hetzelfde artikel bestelt, worden de prijzen steeds voordeliger. Daarnaast zijn de levertijden snel. Vandaag besteld is meestal de volgende werkdag geleverd.
Voor de voordeligste prijzen en snelle levertijden, bestel vandaag nog uw ergonomische bureaustoel op DiscountOffice.nl.