Nog geen klant?

Vul een winkelwagentje en volg de aanwijzingen!

Wilt u liever eerst een account aanmaken?

Loodaccu

Loodaccu

Andere benamingen: Loodzuur accu

Loodaccu bestellen

Bent u op zoek naar een loodaccu? Bestel via DiscountOffice.nl loodaccu’s en loodzuur accu’s voor diverse toepassingen tegen een scherpe prijs.
U bestelt de loodaccu’s gemakkelijk en voordelig online. Loodaccu’s worden gebruikt voor alarmsystemen, UPS-voedingen, elektrisch gereedschap, communicatie- en regelapparatuur, veiligheidssystemen, boten, speelgoed en meer.
De loodaccu’s zijn te bestellen in twee verschillende accuspanningen, namelijk 6V en 12V. Met de handige selectiemogelijkheden op de website bestelt u snel en eenvoudig de juiste loodaccu die u nodig heeft.
Vervolgens betaalt u veilig en vertrouwd binnen de online betaalomgeving van uw eigen bank. Speciaal voor bedrijven, scholen en instellingen biedt DiscountOffice.nl ook de mogelijkheid om achteraf te betalen. Als u dit wenst dan kunt u tijdens uw bestelling aangeven dat u op rekening wilt kopen. Na goedkeuring ontvangt u een krediet op uw account zodat u na ontvangst van uw bestelling kunt betalen.

Wat is een loodaccu?

De loodaccu is een oplaadbare galvanische cel. Hij is in 1859 uitgevonden door de Franse natuurkundige Gaston Planté, en is een van de oudste accutypes.
Een loodaccu bestaat uit twee loodplaten, accuzuur of een gel tussen de twee platen. Het ontwerp van ruim 150 geleden is in principe niet veranderd, maar de accuplaten zijn verbeterd zodat er meer stroom kan worden geleverd en er meer capaciteit is bij hetzelfde volume en gewicht.
Een dichte loodaccu wordt ook loodzuur accu of loodgel accu genoemd, deze accu is hermetisch gesloten waardoor het zuur er niet uit kan lopen.
Voordat u een loodaccu gaat bestellen is het belangrijk om te letten op de verschillen in nominale spanning, capaciteit, afmetingen en aansluitingen. Naast loodaccu’s vindt u bij DiscountOffice.nl ook bijpassende acculaders zodat u de accu in een goede conditie kunt houden als u hem niet gebruikt.

Loodaccu’s in verschillende accuspanningen

Eén loodaccu cel geeft een spanning van nominaal 2 volt. Aangezien deze spanning te laag is om goed te kunnen gebruiken worden er meerdere accucellen aan elkaar gekoppeld. Twee accuspanningen worden het meest gebruikt, namelijk 6V en 12V. Bij een loodaccu van 6 volt zijn drie cellen van 2 volt in serie geschakeld en bij 12 volt loodaccu’s zijn zes cellen van 2 volt in serie geschakeld.
De accucapaciteit wordt aangegeven in Ah (Ampère hour). Een loodaccu van 12 Ah heeft de capaciteit om gedurende 12 uur 1 ampère te leveren. Bij een stroomverbruik van 2 ampère is dit 6 uur. Hoe hoger de capaciteit van de loodaccu, hoe langer het duurt tot hij leeg is bij hetzelfde stroomverbruik. De maximale stroom die geleverd mag worden voordat deze beschadigd raakt, hangt af van het type en de capaciteit loodaccu.

Loodaccu’s met korting kopen

Bij DiscountOffice.nl bestelt u alle loodzuur accu’s met hoge kortingen. Bovendien hanteren wij staffelprijzen waardoor u bij een bestelling van meerdere loodaccu’s nog meer korting ontvangt en nog voordeliger uit bent.