Nog geen klant?

Vul een winkelwagentje en volg de aanwijzingen!

Wilt u liever eerst een account aanmaken?

Stootpetten

Stootpetten

Andere benamingen: Veiligheidspet, Stootcap

Stootpet bestellen

Bent u op zoek naar een stootpet voor een lichte bescherming van het hoofd? DiscountOffice.nl biedt een ruime keuze stootpetten en veiligheidspetten die u gemakkelijk en voordelig online kunt bestellen. U kunt kiezen uit verschillende uitvoeringen, kleuren en maten.
De meeste stootpetten zijn uit voorraad leverbaar en worden snel geleverd. Plaatst u vandaag nog een bestelling via DiscountOffice.nl dan worden de stootpetten meestal de volgende werkdag al bij u afgeleverd.

Stootpetten voor een lichte bescherming van het hoofd

Een stootpet geeft beperkte bescherming zoals bij stoten en hygiëne. Een veiligheidspet of een stootpet mag alleen gebruikt worden, zoals de naam het al zegt, ter bescherming van het licht stoten van het hoofd, ter bescherming van snijwonden en krassen van harde statische objecten zoals leidingen, plafonds en hangende voorwerpen. Dus alleen als het risico van vallende voorwerpen volledig is uitgesloten. Anders is het dragen van een veiligheidshelm verplicht. Ook kunnen stootpetten ingezet worden bij hygiëne maatregelen in bijvoorbeeld de voedselverwerkende industrie.

Verschil tussen een stootpet en een veiligheidshelm

In welke branche u ook werkt, het is van essentieel belang om het hoofd te beschermen. Afhankelijk van de risico factoren kunt u kiezen voor een stootpet of een veiligheidshelm. Industriële stootpetten voldoen aan de norm (EN 812) en bieden een lichte bescherming.
Veiligheidshelmen zijn voorzien van een kunststof bescherming waardoor ze een betere bescherming bieden, naast bescherming tegen stoten en vallende objecten beschermt een helm ook tegen spatten van gesmolten metaal of chemicaliën. Industriële veiligheidshelmen voldoen aan de norm NEN EN 397.

Voordelen stootpetten

Een veiligheidspet is een comfortabel en voordelig alternatief indien de risico analyse het mogelijk maakt. Een stootpet is veel lichter dan een veiligheidshelm en flexibel, wat zorgt voor een hoog draagcomfort. De veiligheidspetten hebben een modern ontwerp, ze zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en hebben een goede pasvorm.

Ruim assortiment stootpetten

DiscountOffice.nl levert verschillende modellen stootpetten, modern vormgegeven en comfortabel om te dragen. Voor een sportieve look is een baseball cap een goede keuze, te bestellen in diverse kleuren en maten via DiscountOffice.nl.
De meeste stootpetten zijn voorzien van een zweetband of absorptieband en bieden een goede ventilatie zodat u ook in warme omstandigheden comfortabel kunt werken.
Speciaal voor gebruik in de winter of in koude weersomstandigheden zijn sommige stootpetten extra gevoerd of voorzien van extra bescherming van de oren.
Daarnaast kunt u nog kiezen uit stootpetten met een korte klep of een lange klep.

Voordelige stootpetten kopen

Voor topkwaliteit stootpetten van de topmerken JSP, Schubert en 3M bent u bij DiscountOffice.nl aan het juiste adres. Hoogwaardige veiligheidspetten bestelt u met korting gemakkelijk online. Wilt u meerdere stuks bestellen voor uw medewerkers? Door de staffelprijzen van DiscountOffice.nl bent u nog voordeliger uit.