Zit-sta bureaus voor meer beweging

Lang zitten leidt tot gezondheidsrisico’s

Al geruime tijd is bekend dat onvoldoende lichaamsbeweging leidt tot ernstige gezondheidsrisico’s. Nog niet zo lang is bekend dat lang zitten, oftewel sedentair gedrag, ook een bedreiging voor onze gezondheid vormt. Volgens TNO leiden langdurige periodes achtereen zitten of zittend werken tot gezondheidsrisico’s. Onafhankelijk of iemand daarnaast voldoende sport of beweegt.

Vooral ons werk is een belangrijke bron van lang zitten. Wist u dat Europese kantoormedewerkers elke dag gemiddeld 7 uur achter een computer, laptop of tablet zitten?
Het menselijk lichaam is niet gebouwd om min of meer de hele dag in dezelfde houding te werken. Dit geldt voor zowel zittend als staand werken.

kantoorDamen

Lang zitten verhoogt de kans op vervroegd overlijden, type 2 diabetes, hart- en vaatziektes, depressies, sommige vormen van kanker en klachten aan nek, schouders en rug. Op dit moment kent de Nederlandse wetgeving nog geen specifieke richtlijnen waar de werkgevers zich aan moeten houden.

Maatregelen op het werk

De werkgever kan in elk geval een duidelijke rol spelen om langdurig zitten op het werk te beperken. Ten eerste zijn werkgevers wettelijk verplicht om arbeidsrisico’s voor de werknemer te beperken. Daarnaast is het belangrijk voor de werkgever dat werknemers gezond zijn en dus optimaal inzetbaar zijn.

Om de risico’s te verminderen is het van belang om lang zitten te onderbreken door even te gaan staan of lopen. Spreek af om voortaan staand te vergaderen, neem vaker de trap, ga zelf koffie halen of loop naar een collega in plaats van een e-mail te sturen.

stawerkplek

Bent u door kantoorwerkzaamheden gebonden aan een vaste werkplek?
Ook de vaste werkplek kan dynamisch worden gemaakt door gebruik te maken van een zit-sta bureau.
Met een verstelbaar werkstation wordt elk bureau gemakkelijk in een zit-sta werkplek veranderd.
Zo kunt u regelmatig van werkhouding veranderen.

Gezondheidsvoordelen van een zit-sta werkplek

Het staand en zittend werken afwisselen heeft veel gezondheidsvoordelen ten opzichte van het statisch zittend werken. Een wisselende werkhouding zorgt voor:

  • Een betere doorbloeding van alle organen, weefsels en spieren;
  • Een snellere stofwisseling en een betere afvoer van afvalstoffen;
  • Hogere concentratie door een betere doorbloeding van de hersenen;
  • Een energieker en fitter gevoel gedurende de dag maar ook op langere termijn.

Zit-sta bureaus

DiscountOffice.nl biedt een uitgebreid assortiment zit-sta bureaus. De bureaus zijn elektrisch te verstellen of door middel van een slinger. Ze zijn leverbaar in verschillende formaten en in diverse blad- en framekleuren zodat ze in elke kantooromgeving passen.

slingerbureau
dextrobureau

De elektrisch verstelbare bureaus zijn ideaal om in te zetten op flexibele werkplekken waarachter telkens verschillende werknemers comfortabel moeten kunnen werken. Het bureau is snel en eenvoudig aan te passen aan de persoonlijke wensen en behoeften.

Ook magazijnen, ziekenhuizen en andere dynamische werkomgevingen vereisen goede ergonomische werkplekken. Een werkstation biedt ruimte aan een monitor, muis, toetsenbord en een kleine computer.

Een verrijdbaar werkstation of stawerkplek kan makkelijk verplaatst worden en er kan zowel staand als zittend gewerkt worden doordat alle onderdelen verstelbaar zijn.

werkstation
Onze afdeling klantenservice vertelt u graag over alle mogelijkheden. Heeft u meerdere stuks nodig? Informeer naar de interessante kortingen!
DiscountOffice.nl levert aan prijsbewuste bedrijven, instellingen en particulieren. Het zeer complete assortiment is meestal direct uit voorraad leverbaar in heel Nederland. Daarnaast zijn op aanvraag nog eens duizenden artikelen leverbaar via een uitgebreid internationaal netwerk.
Gemiddeld bent u bij geen enkele andere leverancier voordeliger uit. Elke productgroep is concurrerend geprijsd en voor grote aantallen kunt u prijsopgave aanvragen. Uw bijdrage aan de verzendkosten is afhankelijk van het orderbedrag. Boven een orderwaarde van € 199,- excl. BTW wordt uw bestelling gratis bezorgd.
Heeft u een vraag over uw order of bent u op zoek naar een bepaald artikel? Wanneer u belt krijgt u geen computer of callcenter aan de lijn, maar een service-gerichte klantenservice-medewerk(st)er. DiscountOffice.nl beschikt over productexperts op diverse gebieden die u graag helpen.
Bestelt u voor het eerst? Vele duizenden klanten gingen u reeds voor. Na registratie kunt u veilig online betalen via ondermeer iDeal. Orders namens onderwijs-, zorg- of overheidsinstellingen worden direct verwerkt. Ook overige zakelijke klanten komen hier op aanvraag, of na eerdere bestelling, voor in aanmerking.
Vandaag besteld, morgen geleverd. Voorraadartikelen worden meestal binnen een werkdag bezorgd in heel Nederland.
Bestelt u meerdere artikelen? De verzendkosten zijn eenmalig per order. Mocht een artikel niet op voorraad zijn dan wordt deze kosteloos nabezorgd.
DiscountOffice.nl doet er al meer dan 15 jaar alles aan uw bestelling snel en correct af te handelen. Met die ervaring wordt de service voortdurend verbeterd op alle vlakken. Wat andere klanten van de geboden service vonden leest u na bij de diverse onafhankelijke reviews.
Als particuliere klant geniet u ook van scherpe prijzen en volledige garantie. Zakelijke klanten worden tal van mogelijkheden geboden, variërend van facturering aan de administratie-afdeling tot prijsafspraken per product of verzending.